Over de AKDT

2023_MUS_APL_Ambiance_JVGT (20) (1)

Een beetje geschiedenis...

Sinds 1962 verwelkomt onze stichting van openbaar nut stagiaires van alle leeftijden, alle niveaus en uit alle geledingen van het leven zowel als internen en externen. Dit samenleven is magisch te noemen !

De AKDT brengt amateurs, studenten, professionals en vooral gepassioneerde mensen samen in een unieke en vriendelijke sfeer die creativiteit de vrije loop laat! Tijdens workshops, concerten, conferenties, shows en andere avondactiviteiten die open staan voor het grote publiek, worden momenten van ontdekking, creatie, ontmoeting en delen met anderen geboren.

2023_journée_vip

Activiteiten

Een rijke plek om een techniek te leren, je voor te bereiden op een toelatingsexamen voor een hogere kunstacademie, kennis uit te wisselen, vooruitgang te boeken in een discipline... of gewoon voor de lol !

Ontdek ons programma zonder verdere vertraging, met bijna 200 stages van één week of vijftien dagen in muziek, beeldende kunst, dans en wereldmuziek en podiumkunsten. Ongeveer twintig cursussen zijn bedoeld voor kinderen en adolescenten: muziek, dans, theater, beeldende kunst... Er is voor elk wat wils. Een team van animators begeleidt de jongste kinderen buiten de schooltijd.

2019-DMM-Restitutions sem 2_subsides.jpg

Partners

De AKDT wordt ondersteund door de Wallonië-Brussel Federatie, Wallonië-Brussel International, het Parlement van de Wallonië-Brussel Federatie, de provincies Luxemburg, Henegouwen en Brabant Wallon, de gemeenten Neufchâteau en Libramont en bedanken hen.

Hun steun is essentieel voor het behoud van de artistieke en educatieve kwaliteit van de stages. Wij danken ook al onze sponsors en gewaardeerde partners. U kan alle details van de cursussen en praktische informatie op onze website terugvinden.