Praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie voor de off-season cursussen, kijk dan op deze link: Een off-season cursus bij AKDT, hoe werkt dat?

Als u op zoek bent naar informatie voor deze zomer, vindt u het antwoord op uw vraag hierboven 👇👇👇

REGISTRATIE

Hoe schrijf ik me in?

Vul het inschrijvingsformulier onderaan de cursuspagina in (één formulier per persoon en per cursus). We aanvaarden GEEN inschrijvingen per e-mail of telefoon.

Na verzending van uw formulier ontvangt u een e-mail met de bevestiging van ontvangst. De definitieve bevestiging van uw inschrijving met het betalingsformulier wordt u uiterlijk binnen twee weken na ontvangst van uw inschrijvingsformulier per e-mail toegezonden. Vergeet niet uw spam te controleren. Wij aanvaarden slechts één inschrijving per persoon per week.

Ik kan de cursusbeschrijvingen niet vinden, is dit normaal?

Ja, dit is normaal. Op dit moment vindt u alleen ons programma voor 2023 met de data, de titels van de cursussen en de namen van de docenten. De beschrijvingen en inschrijvingsformulieren zullen op 8 maart 2023 om 8:00 uur beschikbaar zijn op onze website via dit tabblad: Stages.

Kan ik solliciteren zonder ervaring?

De meeste van onze cursussen staan open voor iedereen, maar lees de cursusbeschrijving om te zien of de stage geschikt is voor u.

Hoe schrijf ik me in voor een cursus met een sollicitatiebrief en CV?

De bevestiging van de inschrijving voor deze specifieke cursussen vindt plaats binnen de in de cursuspresentatie vermelde termijnen of uiterlijk een maand voor het begin van de cursus.

Welke taal wordt er tijdens de cursussen gesproken?

In sommige cursussen worden meerdere talen gesproken (zie cursusbeschrijvingen).

Wat is de prijs van de cursussen?

Voor de exacte prijs van de stages waarin u geïnteresseerd bent, kunt u de pagina van de stage raadplegen (klik op de afbeelding van de betreffende stage in de tab "stages"). Voor de stage moet je 30€ extra voorzien, die je op het einde van de stage als waarborg terug krijgt.

Wat is de waarborgsom?

Een waarborgsom van 30 € wordt aan de instapprijs toegevoegd. Deze waarborg garandeert de goede staat van de kamer en de verstrekking van een sleutel. Deze wordt aan het einde van de cursus terugbetaald nadat de kamer is geïnventariseerd en de sleutel is teruggegeven. Wij vragen een borg per student en niet per kamer.

U ontvangt een persoonlijke stagekaart met het bedrag van de borg en het aantal maaltijden dat u tijdens uw verblijf krijgt. Deze kaart moet u gedurende de hele cursus bewaren; hij wordt bij elke maaltijd gecontroleerd en aan het eind van de cursus kunt u er de borg mee terugvorderen. Het is uiteraard verboden om de kaart uit te lenen of te ruilen.

Is het aantal plaatsen per cursus beperkt?

Ja, elke cursus heeft een minimum en maximum aantal deelnemers. Schrijf dus zo snel mogelijk in!

Ik wil me inschrijven voor een volledige cursus, wat moet ik doen?

Er zijn wachtlijsten voor volledige cursussen. Neem per e-mail contact met ons op als u op de wachtlijst voor een cursus geplaatst wilt worden. Als er dan een plaats vrijkomt, krijgt u bericht. U hoeft alleen maar naar onze website te gaan en het formulier in te vullen.

Waar vinden de cursussen plaats?

De cursussen worden georganiseerd in Libramont (muziek en plastische kunsten) en in Neufchâteau (werelddans en muziek en podiumkunsten).

In Libramont wordt u verwacht in het Institut Centre Ardenne in gebouw V. Voer dit adres in de GPS in: Avenue Herbofin, 39 LIBRAMONT-CHEVIGNY en volg de AKDT-borden.

In Neufchâteau wordt u verwacht in het Athénée Royal de Neufchâteau. Voer dit adres in de GPS in: Avenue de la Victoire 28 NEUFCHATEAU.

Hoe weet ik waar mijn cursus plaatsvindt?

De cursussen worden georganiseerd in Libramont (muziek en plastische kunsten) en in Neufchâteau (werelddans en muziek en podiumkunsten).

Als u op zoek bent naar de plaats waar uw cursus plaatsvindt, zal het kantoor u dat bij aankomst vertellen.

Hoe betalen?

Je ontvangt de definitieve bevestiging en betalingsinformatie per e-mail. Alleen de daadwerkelijke betaling van de cursus zal uw inschrijving definitief bevestigen (gelieve de gestructureerde mededeling te gebruiken die op het betalingsformulier wordt vermeld).

Bij niet tijdige betaling van de cursus wordt de inschrijving geannuleerd.

Voor alle andere betalingen ter plaatse (cursus- en instapkosten moeten betaald worden voor de receptie), gelieve contant geld mee te brengen, aangezien we nog geen digitaal betalingssysteem hebben.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd betaal?

Als je de cursus niet op tijd betaalt, wordt je inschrijving geannuleerd. Je ontvangt nog wel een herinnering voordat je plaats vrijkomt.

Hoe trek ik me terug uit een cursus?

Alle terugtrekkingen moeten zo snel mogelijk aan ons worden doorgegeven. Als je het inschrijvingsgeld al hebt betaald, worden er 35€ administratiekosten afgetrokken. Voor elke terugtrekking tussen één maand en 15 dagen voor de cursus: terugbetaling van de helft van het cursusgeld. Voor elke terugtrekking binnen 15 dagen voor de cursus: geen terugbetaling. Vroegtijdig vertrek van de cursus geeft geen recht op terugbetaling.

Waarom is de prijs van de stage duurder in de bevestigingsmail dan op de website?

In de prijs van de stage is de aanbetaling van 30€ al inbegrepen. U kunt deze op de laatste dag van de stage intrekken wanneer u uw sleutel ontvangt.

Wat zijn de annuleringsprocedures?

  • Voor alle annuleringen tot één maand voor het begin van de stage: een bedrag van 35 € wordt in geen geval terugbetaald (administratiekosten).
  • Voor annuleringen tussen één maand en 15 dagen voor het begin van de cursus: de helft van de cursusprijs wordt terugbetaald.
  • Voor elke terugtrekking binnen 15 dagen voor de cursus: geen terugbetaling.
  • Vroegtijdig vertrek van de cursus geeft geen recht op terugbetaling.

Wat gebeurt er als mijn cursus wordt geannuleerd?

Als blijkt dat een cursus niet kan doorgaan, deelt de Academie dit besluit per e-mail of per post mee aan de cursisten binnen 8 dagen na de sluitingsdatum voor inschrijvingen.

De terugbetaling van een reeds ontvangen betaling voor deze cursus zal uiteraard integraal gebeuren op de hoofdrekening die in ons bezit is.

Ik ben ziek voor de cursus, wat moet ik doen?

Het eerste wat u moet doen is uw arts raadplegen, als hij/zij vindt dat u aan de cursus kunt deelnemen, bent u welkom. Verder kunt u, als u een medische verklaring heeft, deze per e-mail of per post naar ons opsturen. U wordt dan vergoed.

Ik ben ziek tijdens de cursus, wat moet ik doen?

Het eerste wat u moet doen is uw arts raadplegen, als hij/zij vindt dat u de cursus kunt voortzetten, kom dan terug. Als blijkt dat u onder medische verklaring staat, kunnen wij de terugbetaling van de cursus niet garanderen.

Wanneer word ik terugbetaald?

Als u moet worden terugbetaald, ontvangt u een e-mail met het bedrag en de datum waarop u wordt terugbetaald. Als u deze e-mail niet binnen een week na uw annulering hebt ontvangen (controleer uw spam), neem dan contact met ons op.

SCHEDUULEN

Wat zijn de data van de Summer 2023 cursussen?

Alle data van de Zomer 2023 cursussen

Wanneer vindt de cursus waarin ik geïnteresseerd ben plaats?

De titels van de cursussen, de namen van de docenten en de data vindt u in het programma van 2023.

Wanneer moet ik aankomen?

Ontvangst in Libramont (Muziek & Beeldende Kunst) op zondag 9, 16 en 23 juli van 10.00 tot 13.00 uur (kostgangers & dagstudenten).

Activiteiten in Neufchâteau (Werelddans en muziek & Podiumkunsten) op zondag 9, 16 en 23 juli van 16:00 tot 18:00 uur (internaatstudenten) en van 18:00 tot 20:00 uur (dagstudenten).

Hoe laat moet ik op zaterdag vertrekken?

Voor Muziek eindigen de cursussen op zaterdag 15, 22 en 29 juli om 17.00 uur.

Bij Beeldende Kunst eindigen de cursussen op zaterdag 15, 22 en 29 juli om 16.00 uur.

Bij Dans en Wereldmuziek eindigen de workshops op zondag 16 en 23 juli om 13.00 uur.

Bij Podiumkunsten eindigen de cursussen op zondag 23 en 30 juli om 13.00 uur.

Wat zijn de cursustijden?

Over het algemeen lopen de cursussen van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Deze tijden kunnen per docent verschillen, maar zij zullen hun werktijden op de eerste cursusdag aangeven.

INTERNAT

Wat betekent stagiair / extern?

Externe studenten nemen deel aan de cursus maar blijven niet ter plaatse. Zij kunnen maaltijdkaarten kopen om in de refter te eten. Stagiaires nemen deel aan de cursus, verblijven en eten ter plaatse.

Zijn mijn maaltijden in de prijs inbegrepen?

Als u heeft geboekt en betaald voor boarding, zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Hoe krijg ik een boarding plaats?

Om te kunnen instappen hoeft u alleen maar bij uw inschrijving "Ik wil instappen" aan te kruisen. Het aantal plaatsen is echter zeer beperkt.

Ik ben kostganger, wat moet ik meenemen?

In Libramont moet je je eigen lakens, een dekbed (of slaapzak) en een kussen meenemen. Neem mee wat je nodig hebt om warm te slapen.

In Neufchâteau, vergeet niet uw eigen lakens, een dekbed (of slaapzak) en een kussen mee te nemen. Gelieve mee te nemen wat u nodig heeft om warm te slapen.

Hoe zien de kamers eruit?

Dit zijn pensionkamers, dus houd er rekening mee dat ze alleen een eenpersoonsbed, een bureau en een kledingkast hebben. De aangeboden accommodatie is geen hotel, maar een internaat. In Libramont zijn de douches individueel, terwijl in Neufchâteau de toiletten gedeeld worden op de overloop.

Kan ik mijn kamer kiezen?

Nee, de kamers worden willekeurig toegewezen. Wij doen ons best om een kamer te vinden die geschikt is voor personen met een handicap (afhankelijk van de beschikbaarheid). Andere onderhandelingen zijn niet mogelijk.

Ik heb geen kamer in een internaat, wat kan ik doen?

Wilt u in een tent slapen? U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen voor meer informatie over deze oplossing. Voor de anderen nodigen we je uit om de accommodatie in de buurt te raadplegen.

Wat moet ik doen als ik geen accommodatie heb gevonden?

Als u geen plaats heeft in het internaat en u bent niet geïnteresseerd in de "camping" oplossing, kunt u de andere accommodaties in de omgeving raadplegen: accommodaties in de omgeving.

Staat mijn kind onder toezicht?

Kinderen jonger dan 14 jaar staan onder permanent toezicht van animatoren. Voor minderjarigen vanaf 14 jaar vertrouwt de Royale Académie Internationale d'Été de Wallonie op het verantwoordelijkheidsgevoel van de leerlingen en hun vermogen om voor zichzelf te zorgen. De begin- en eindtijden van de cursussen worden tijdens het eerste contact met de docenten vastgesteld, evenals de plaats waar de ouders hun kinderen kunnen brengen en ophalen. Kinderen moeten hun eigen lunch voor die dag meenemen.

Ik heb een intolerantie/allergie, wat kan ik doen?

Vanwege het aantal inschrijvingen verstrekken de schoolkantines alleen de standaard maaltijden. We raden je daarom aan je eigen eten mee te nemen als je last hebt van allergieën of intoleranties. Als je vegetariër bent, kun je bij je inschrijving gewoon de optie vleesvrije maaltijden aanvinken.

EXTERNE

Kan ik ter plaatse maaltijden kopen?

Ja, u kunt ter plaatse maaltijd- en drankkaarten kopen.

Wat zijn de prijzen van de maaltijden?

Ontbijt 5€ / Diner 15 € / Avond 10 €.

Ik heb in het inschrijfformulier aangegeven dat ik maaltijden wil, heb ik daarvoor betaald?

Nee, nog niet, deze vraag laat ons toe het aantal maaltijden in te schatten. U wordt gevraagd uw tickets ter plaatse af te halen.

Mag ik met mijn bestelwagen, mijn daktent of mijn mobilhome komen?

Nee. Het is ten strengste verboden dit soort voertuigen op de camping te parkeren.

Is er toezicht op mijn kind?

Kinderen jonger dan 14 jaar staan onder permanent toezicht van de animatoren. Voor minderjarigen vanaf 14 jaar vertrouwt de Royale Académie Internationale d'Été de Wallonie op het verantwoordelijkheidsgevoel van de cursisten en hun vermogen om zichzelf te redden. De begin- en eindtijden van de cursussen worden tijdens het eerste contact met de docenten vastgesteld, evenals de plaats waar de ouders hun kinderen kunnen brengen en ophalen. Kinderen moeten hun eigen lunch voor de dag meenemen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Waar is mijn cursus?

In MUZIEK en PLASTISCHE KUNSTEN: Institut Centre Ardenne (ICA) - Herbofinlaan 39 - B-6800 LIBRAMONT

In DANCE AND MUSIC OF THE WORLD en in PERFORMING ARTS : Athénée Royal de Neufchâteau- Avenue de la Victoire 28 - B-6840 NEUFCHATEAU

In Neufchâteau vinden de cursussen plaats op verschillende plaatsen (scholen, Centre du Lac, Moulin Klepper, Espace 29, Ateliers partagés). Het is dus noodzakelijk om te reizen tijdens de cursussen (maximaal 800 m tussen de verschillende locaties).

Wanneer ontvang ik praktische informatie?

Als u informatie nodig hebt, kunt u deze FAQ raadplegen. Bovendien ontvangt u uiterlijk een week voor het begin van uw cursus een samenvattende e-mail.

Ik wil met de shuttle van het station van Libramont naar Neufchâteau, wat zijn de dienstregelingen?

De shuttle rijdt op zondag 9, 16 en 23 juli 2023 om 16.10 uur tussen het station van Libramont en het internaat Athénée Royal de Neufchâteau !

Ik ben een stagiair maar ik wil de pendelbus nemen, hoe kan ik dat doen?

Geen probleem, u kunt bij aankomst in Neufchâteau bij de receptie terecht (onder voorbehoud van bevestiging).

Moet ik reserveren voor deze shuttle?

Nee, u hoeft alleen maar naar het station in Libramont te gaan, de shuttle zal op u wachten (onder voorbehoud van bevestiging).

Hoeveel kost de shuttle?

Deze shuttle is gratis, de prijs is inbegrepen in uw accommodatie (onder voorbehoud van bevestiging).

Hoe organiseer ik een carpool?

Als u wenst te carpoolen, nodigen wij u uit om uw reis te posten op onze Facebook-groep. Helaas kunnen wij de carpooling niet opvolgen.

Wat moet ik meenemen voor mijn cursus?

Dat hangt af van je cursus, de lijst van uitrusting is beschikbaar op de pagina van de betreffende cursus. Als er geen uitrusting vermeld staat, betekent dit dat alles al gepland is.

Kan ik met een creditcard betalen?

Helaas nog niet. Gelieve contant geld mee te brengen.

Hoe zit het met de verzekering?

De verzekeringen van de Koninklijke Internationale Zomeracademie van Wallonië dekken GEEN persoonlijke zaken (INSTRUMENTEN- uitrusting- sieraden-geld) behalve wanneer de Koninklijke Academie aansprakelijk is. De ongevallenverzekering dekt het gedeelte dat niet door de mutualiteit wordt gedekt. Breng uw identiteitskaart en uw ziekenfondskaart mee.

Mag ik roken op de verschillende locaties?

Ter herinnering: sinds 1 januari 2006 is roken strikt verboden op alle cursuslocaties.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

De aanwezigheid van huisdieren is strikt verboden op de stageplaatsen (Libramont, Neufchâteau - cursussen en/of stage).

AAN HET EINDE VAN DE CURSUS

Wat zijn de tijden van de voorstellingen/tentoonstellingen aan het einde van de cursus?

De tijden worden op onze Facebook-pagina aangegeven.

Hoe krijg ik mijn borg terug?

Een waarborgsom van 30 € zal worden toegevoegd aan de prijs van de stage. Deze waarborg garandeert de goede staat van de kamer en de terbeschikkingstelling van een sleutel. Deze wordt aan het einde van de stage terugbetaald nadat de kamer is geïnventariseerd en de sleutel is teruggegeven. Wij vragen een borg per student en niet per kamer. U kunt op kantoor terecht voor dit bedrag.

Ik ben ter plaatse dingen vergeten, wat moet ik doen?

U kunt ons een e-mail sturen naar contact@akdt.be met een volledige beschrijving. Wij zullen u laten weten of wij uw voorwerp vinden, maar houd er rekening mee dat het enkele maanden duurt om het op te bergen.

Waar kan ik feedback geven?

U kunt uw feedback geven via e-mail, wij doen ons best om naar uw opmerkingen te luisteren en proberen ons altijd te verbeteren.

Wilt u een factuur?

Wij verstrekken al jaren geen facturen meer, de betalingsbevestiging bewijst dat wij uw geld hebben ontvangen.

Wilt u een certificaat van deelname?

Wij kunnen u een certificaat bezorgen dat uw deelname bewijst. Stuur uw verzoek naar contact@akdt.be

ENIGE VRAGEN?

Aarzel niet om ons te contacteren per e-mail: contact@akdt.be of per telefoon van maandag tot vrijdag op +32 61 22 54 79 enkel van 13u tot 16u. Wij zullen ons best doen om u te helpen!

ℹ️ U hoeft ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren om de ontvangst van uw inschrijving te bevestigen. Raadpleeg deze link: Hoe inschrijven?