Routeplan en lokatie

In het hart van Europa

Ten Zuidwesten van België heeft de provincie Luxemburg als grens Frankrijk en Groot Hertogdom Luxemburg waarvan ze definitief gescheiden is in 1839. Het is het meest uitgestrekte gebied (444.114 hectaren 30 are en 20 centiare). Deze oppervlakte bedekt één zevende van de Belgische oppervlakte maar heeft maar 284.638 (januari 2019) inwonders. Met het bos als koningin, zorgen deze vier natuurlijke regio's zoals de Condroz, la Famenne, l'Ardenne en la Lorraine Belge voor een zeer divers landschap. Voor meer informatie.
www.province.luxembourg.be

Om in Libramont te geraken

Autostrade E411 (afrit 25 of 25 bis) en dan de Nationale N89 volgen (Bouillon-Champlon) dat kruist in Recogne, 5 km van Libramont. Neem directie Libramont. Volg de pijlen "Académie d'Eté". Het station van Libramont (lijn Luik-Brussel-Luxemburg) ligt op 1 km van de stageplaats.
Stageplaats AKDT: Institut Centre Ardenne ICA - Avenue Herbofin 39 - B-6800 LIBRAMONT
www.icalibramont.be

Om in Neufchâteau te geraken

Autostrade E411 (afrit 26 of 27). Richting Neufchâteau nemen. Neem aan het begin van de stad "Avenue de la Victoire" aan het rond punt. Het Atheneum ligt 500 m verder op uw linkerzijde. Volg de pijlen "Académie d'Eté". Via de spoorweg (lijn Brussel-Luxemburg). Afstappen in Libramont en een omnibus nemen tot aan het station van Neufchâteau en dat ligt ongeveer 3 km van het Atheneum.

Een speciale bus "Académie d'Eté" is voorzien elke onthaaldag aan het station van Libramont. Deze bus brengt u naar Neufchâteau. De shuttle rijdt op zondag 9, 16 en 23 juli 2023 om 16.10 uur tussen het station van Libramont en het internaat Athénée Royal de Neufchâteau !

Stageplaats AKDT: Athénée Royal - Avenue de la Victoire 28 - B-6840 NEUFCHATEAU
www.athenee-royal-neufchateau-bertrix.be