Plaats van de stage

De stage gaat door te l'Académie des Beaux-Arts : Rue Etienne Dourlet 24-26, in B-6000 Charleroi

Van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.

Beschrijving

Stage doelstellingen

- Ontdek en / of verdiep de techniek van kleidraaien.
- Experimenteer met de techniek van het gieten van vloeibare klei in een gipsen mal op basis van gedraaide delen. Maak wat afdrukken.

Hoe te werk gaan :

- Het eerste deel van de week wordt gereserveerd voor het beoefenen van de rondleiding en het maken van een alfabet van vormen en volumes.
Selectie van een aantal oordeelkundig gekozen stukken die de matrix zullen worden van de toekomstige pleistermallen.
- Het tweede deel van de week zal gewijd zijn aan het maken van mallen (eenvoudig, één of twee delen) en het tekenen van onderdelen uit vloeibare slip.
Realisaties van verschillende afdrukken en variaties van het stuk aan de uitgang van de mal (vervorming, montage, toevoeging van het element)
Biscuiten en emailleren van enkele zorgvuldig uitgekozen stukken. Eindelijk elektrisch koken op 1250 °.

Voorbij de theoretische en technische richtlijnen die de koers zullen markeren, zullen we genieten van het "off-piste" gaan, te verdwalen in denkbeeldige ruimtes, onze eigen geneugten en verlangens ontdekken ...

Niveau

Toegankelijk voor iedereen.

Meebrengen

Uw kleine gereedschapskist voor aardewerk: draadsnijder, klein keukenmes, borstels, vodden, spray, plastic zakken, potten en plastic emmers met deksels. Thermisch afbijtmiddel, stekkerdoos en verlengstuk.
- Voor het gipswerk: houten plank indien mogelijk waterdicht (multiplex backelisé ideaal!), een flexibele rubbermortel, een riem, een oude fietsbinnenband, een rol extra sterke lijm, spatels, een stuk lino (om de bekisting van de mal te maken) en bruine zeep. Masker en handschoenen.

Informatie

Het is noodzakelijk om contact op te nemen met de docent voordat je je registreert voor de cursus.
GSM +32 473 44 64 94 jeanclaude_legrand@hotmail.com

Deze stage is volzet.