Beschrijving

De boom, als onderwerp van artistieke creatie, heeft eerst een symbolische waarde. Sindsdien is er een terugkerend gebruik in schilderen, tekenen, beeldhouwen en landkunst reeds vanaf de eerste creatieve handelingen.
De boom is een bedreigde diersoort en daarachter is het de mensheid die ook wordt bedreigd als ecologische rampen ons eraan herinneren. In deze moeilijke tijden lijkt de natuur ons mooier dan ooit, en haar artistieke representatie die symbolisch, esthetisch of naturalistisch is geweest, heeft alle betekenis.


Tijdens deze stage worden we geïnspireerd en begeleid door werken van kunstenaars die het thema van de boom tijdens hun onderzoek hebben gebruikt. Van Gogh, Klimt, Mondriaan, Penone ... en vele andere makers die plastisch geïnspireerd werden of filosofisch werden van het boom- of bosonderwerp.
We gaan groot schilderen, klein tekenen, schrapen, wrijven, plakken, gooien, monteren, opnamens maken, filmen ... en profiteer ook van de stoelen op de eerste rij, van het bos rondom de campus om ons vertrouwd te maken met het geheime leven van bomen, door ze te observeren, ernaar te luisteren en ze zelfs op te voeren. Speels of mysterieus, onze creaties zijn als ervaringen die elke dag worden vernieuwd.

Niveau

Vanaf 8 jaar

Meebrengen

Kleuren:

-Verf gouache primaire kleuren + wit en zwart

-Klein flesje Oost-Indische inkt

-5b vetpotlood, hb potlood, gum, puntenslijper

-Kleurpotloden

- 00gr papieren zak in druivenformaat van 10 tot 20 vellen

-Schort

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden