Beschrijving

Intenties van deze workshop :

  • • Je techniek in het algemeen verbeteren, en dansen zonder moe te worden
  • • De muziek van verschillende soorten bourrées herkennen
  • • Na de workshop een "catalogus ontikkelen van dagelijkse bourrées"
  • • Complexe vormen samen dansen en / of bourrées die een groot aantal dansers vereisen
  • • En natuurlijk veel plezier beleven aan hetdansen !

Op technisch niveau zullen we werken aan de stappen, stijlen, ritmes en ornamenten - sommige aspecten die typisch zijn voor verschillende soorten bourrée en sommige die typisch zijn voor een specifiek repertoire. We zullen ook aan de houding werken, zodat je lang kan dansen zonder moe te worden.

In luisteroefeningen leren we een rechte bourrée (in 2 of 3 tijden) te onderscheiden van een bourrée in de stijl "Auvergne" (meestal in 3 tijden).

De paarvorm zal ons toelaten om te focussen op communicatie tussen partners, muzikaliteit en improvisatie. Leer vrij te zijn in je dans. Studie van bepaalde figuren en variaties om je eigen vocabulaire te verrijken; ook ornamenten en "frappés".

Aan de andere kant gaan we veel collectieve bourrées dansen. - Sommigen van hen die gemakkelijk te onthouden en te delen zijn, en anderen die ofwel gecompliceerder zijn en / of een groot aantal dansers vereisen en die we niet vaak in een bal kunnen dansen.

We zullen dansen in quadretten (vierkant, gekruist, "Crouzades") met 6 of 8 dansers, in een cirkel, recht, roterend, walsvormig, als een lijn (van 3 tot x dansers) ... Hoe meer dansers we zijn, hoe meer mogelijkheden er zal zijn! Sommige bourrées zijn van "traditionele" oorsprong en anderen zijn nieuwere creaties.

En waarom niet samen de AKDT 2022-bourrée uitvinden ?!

Niveau

Deze cursus is bedoeld voor dansers van alle niveaus. Het is beter om ideeën te hebben over een danspaar, of gevuld met 3 tijden. Dansers worden uitgenodigd om te evolueren volgens hun startniveau, en elk in hun eigen tempo.

Voor gevorderde dansers zullen we specifieke oefeningen voorstellen op basis van hun interesses.

Je hebt problemen jezelf te situeren? Aarzel niet om contact op te nemen met Elena (eledanse.danse@gmail.com / +32 476 99 80 51)


Uitrusting

Breng schoenen zonder (of met een kleine) hiel mee om je knieën en rug te beschermen, zodat je goed kunt glijden. Neem bij voorkeur meerdere paren mee. Neem ook een paar mee dat comfortabel is op beton (voor de avonddansen).

Zou je voor of na de les willen stretchen, breng desgewenst comfortabele kleding mee voor op de vloer en een yogamat.

Waarom breng je niet een mooie avondoutfit mee voor de avonddansen en ook voor leuke momenten?

Misschien wilt u een notitieblok meenemen voor muzikale referenties en een camera om de dansen te filmen.

Informatie

Je hebt geen danspartner nodig om te registreren !

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden