Beschrijving

Georgië is een oud land dat rijk is aan architectuur, schilderen, dansen, muziek. De traditionele muziek van Georgië is een van de belangrijkste schatten van het land en van de wereld. Tegenwoordig hebben we drie vocale en instrumentale muziekstijlen :
1. Folk muziek.
2. Kerkmuziek.
3. Stadsmuziek.

Volksmuziek is het oudste materiaal dat wordt gebruikt voor rituelen, liedjes en dansen. Elk deel van Georgia (ongeveer 15 regio's) bezit zijn eigen polyfonie, speelstijl en specifieke muziektaal. De meeste hebben 3 stemmen. Georgische volksmuziek wordt gedeeld door genres. De activiteiten van onze voorouders gingen vergezeld van afzonderlijke liedjes voor geboorterituelen, slaapliedjes, doop, werkliederen, liefde en begrafenisrituelen.
Traditionele kerkliederen zijn onderverdeeld in drie hoofdstijlenscholen die aansluiten bij de religieuze praktijk: in het oostelijke deel van Georgia - Svetitskhoveli schoolzang; Westelijk deel van Georgia - Shemokmedi en Gelaty Kloosterscholen. Ze hebben hun eigen muzikale taal, polyfone en uitvoerende stijl.
Stadsnummers zijn de nieuwe golf, opgericht in XIX eeuw en zijn verbonden met de Europese muzikale taal en stijl.

In de workshop leren we muziekmonsters uit de verschillende genres en delen van Georgië.

Materiaal

We hebben een schrift en pennen nodig.

http://ialoni.com/en/videos/

Deze stage is volzet.