Beschrijving

Emanuela biedt een duik in de cultuur van Zuid-Italië door het overbrengen van bepaalde liedjes, ook door te werken aan het timbre en de uitvoeringsstijlen die typisch zijn voor deze regio's, en door de traditionele link tussen zang, dans en ritme te onderzoeken die kenmerkend is voor een goed deel van dit repertoire.

Naast de overdracht van liederen, zal de cursus zich ook richten op de studie van bepaalde technieken op tamburello en tammorra, instrumenten die typisch zijn voor deze regio's en die traditioneel dit repertoire vergezellen.

Framedrums uit Zuid-Italië zijn traditionele percussie-instrumenten van verschillende groottes, met of zonder bekkens. Ze worden over het algemeen gebruikt om liedjes, muziek en dansen te begeleiden, zoals pizzica pizzica, il ballo sul tamburo, tarantella calabrese, tarantella siciliana, enz.

De cursus is collectief en kennis van muziektheorie of muziektheorie is niet vereist.

Niveau

De cursus staat open voor alle niveaus. Afhankelijk hiervan kunnen verschillende groepen worden aangemaakt. Voor wie dat wenst, kan de leraar de instrumenten ter beschikking stellen aan leerlingen die ze niet hebben. Meld het in dat geval aan de organisatie.

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden