Beschrijving

Variaties op de koppeldansen vormen het belangrijkste onderdeel van deze stage : mazurka, scottish, wals, onregelmatige walsen en eventueel bourrees.
Verder zullen we ook enkele specifieke regionale dansen leren uit Gascogne, Bretagne, de Poitou of Baskenland, en variaties op jigs en andere mixers.

Dit basisprogramma wordt aangevuld door andere dansen in functie van de gedane voorstellen, voorkeuren en/of behoeftes van de deelnemers. De rode draad doorheen deze stage is de communicatie in de dans te verbeteren dankzij een verfijnde techniek, om zo vlotter te leiden en te volgen. Op basis van haar lichaamservaring als hedendaagse danseres, zorgt Aurora voor gerichte opwarmingen en oefeningen om folk en trad dansen makkelijker onder de knie te krijgen.

We zullen andere dansen en variaties leren dan vorig jaar, ook al blijft de beschrijving van de stage hetzelfde.

Niveau

Er is geen voorkennis vereist voor deze stage die zich zowel tot beginners als tot halfgevorderde dansers richt. Gedurende ongeveer 40% van de lestijd zullen we in twee groepen werken, opgesplitst volgens niveau.

Koen & Aurora zullen individuele oefeningen en correcties geven, zodat iedereen op zijn tempo bijleert, onafhankelijk van zijn startniveau.

Het is niet nodig om met een danspartner in te schrijven. Voor de koppeldansen wisselen we constant van partner. 

Materiaal

Goeie dansschoenen zorgen ervoor dat je makkelijker en beter kan dansen. Zorg dus voor licht, comfortabel, goed aansluitend schoeisel met een zo glad mogelijke zool.
Meer info over winkels & modellen : https://frissefolk.be/nl/over-ons/dansschoenen

Info

Klik op de namen van de leraars bovenaan deze pagina om hen beter te leren kennen.

www.frissefolk.be

In deze video, ontdek je meteen wat folk is, en maak je ook kennis met Frisse Folk :

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden