Beschrijving

Landschap als een directe ervaring waarbij het werken aan het motief een essentiëel punt is van deze benadering. Als het tweedimensionaal kopiëren van een tweedimensionaal oppervlak geen problemen oplevert, is het veel gecompliceerder om ervoor te kiezen om op het patroon te tekenen en dus van drie naar twee dimensies te gaan.

Daarom stel ik in deze cursus voor om de moeilijkheden die inherent zijn aan de overgang tussen deze twee dimensies aan te pakken en op te lossen, omdat om een landschap te tekenen, een aantal beslissingen moet worden genomen: bepalen hoe het zit, ze stileren of te interpreteren.

We moeten ook het atmosferische perspectief, de verhoudingen van magnitudes, de waarden van schaduwen en licht, enz..., waarnemen.
Maar belangrijker dan wat dan ook, er moet LIEFDE zijn in wat we zien, ons zo lang als nodig vertrouwd maken met het onderwerp, dat het in onze ogen als een langdurige vriendschap wordt.

Het doel van deze stage is ook om de eigen artistieke grammatica van de deelnemers en hun gevoeligheid te ontwikkelen.
Documentatie zal beschikbaar zijn voor deelnemers aan de kunstenaars die het landschap hebben behandeld van Hubert Van Eyk tot David Hockney.

Niveau

Beginners.

Meebrengen

2B en 8B potlood, grafiet, natuurlijke houtskool, synthetische houtskool, gom en witte gom, pastel of olie, inkt, aquarel, schetsboek canson A4 of A5, aquarelpapier notitieboek, penseel, wattenstaafje, aërosol haarspray.
Canson papier "C à grain" 224g rol.
Punaises, roze afplaktape.
1 schuurmachine en schuurpapier.

Werkkleding.

Deze stage is volzet.