Beschrijving


Tijdens deze cursus leren we volksmelodieën begeleiden. We zullen werken aan de basisprincipes van folkharmonie, evenals de meest voorkomende ritmes die in dit genre worden gebruikt muzikaal. We beginnen met melodieën (jigs, scottish, polska, an dro, haunt dro, waltz ...) die we zullen leren spelen, voordat we ze harmoniseren. Het werk zal zich enerzijds richten op het eerste mondeling leren van

melodieën (beter voor het geheugen), hun omzetting naar het instrument en vervolgens naar harmonie.

We zullen vooral geïnteresseerd zijn in de stemming in DADGAD, die door de meeste folkgitaristen wordt gebruikt, wat enorme begeleidingsmogelijkheden biedt.

Voorkennis van muziektheorie is niet nodig. De partituren en tabbladen van de geleerde liedjes, evenals eventuele audio- en video-opnamen worden voor de cursus verzonden om memoriseren tijdens de sessie te vergemakkelijken.

Niveau


Kennis van muziektheorie is niet nodig. Al voor aanvang van de cursus een gitaar in je hand hebben en weten hoe je deze moet gebruiken is echter een pluspunt!

De beheersing van akkoorden in standaardstemming is een pluspunt.

Meebrengen


- Een folkgitaar (met stalen snaren)

- Een paar plectrums

- Reserve snaren.

- Een capo

- Wat de bewerkte stukken opnemen

- Iets om over te schrijven

http://eafolk.com/

https://www.facebook.com/jonathan.blondy.bruyninx/

https://www.facebook.com/ea.folk/

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden