Beschrijving

Deze stage biedt de mogelijkheid om je artistieke doel te creëren en te interpreteren, in een fantasierijk, poëtisch, zany oratorisch laboratorium toegewijd aan de wereld. De buitenwereld van vandaag en morgen, maar ook onze binnenwerelden, want die beïnvloeden elkaar en daar kan de kunstenaar ingrijpen.

Hiervoor zullen we in de eerste plaats (elke dag door middel van "acteurtraining") kansen hebben om onszelf als performers op een podium te ontdekken, om te werken aan de instrumenten van de acteur die zijn lichaam, zijn stem, zijn verbeeldingskracht zijn en om ook alle kracht van het collectieve te ontdekken. Dit doen we door middel van speelse oefeningen die het bewustzijn vergroten van ieders expressiemogelijkheden, en ook van wat we willen uitdrukken, van wat we willen komen spelen, vertellen, creëren.

Vervolgens zullen, als makers van ons onderwerp, verschillende technieken en materialen gekozen volgens de groep de creaties kunnen stimuleren (geleide improvisaties, schrijven, voorlezen, zingen, enz.).

Dit jaar zullen we gevoelig zijn voor de ontmoeting van theater en de thema's van de Transitie, inclusief contact met "natuur" (# Een ander einde van de wereld is mogelijk # Opwarming van de aarde # Agro-ecologie # Educatie # Transitieverhalen # Bos # Rivier # Verbonden lichaam)

Er zal niet per se een eindvoorstelling zijn, maar in ieder geval een gelegenheid om verschillende vormen van expressief leren uit te proberen in een tijd die losstaat van het nastreven van kortetermijnresultaten.

Er zal aan alles worden gewerkt om de zorgen en artistieke persoonlijkheden van iedereen naar voren te brengen, maar ook om een ​​groepscoherentie en een gemeenschappelijke esthetiek te creëren. Het werk zal worden doorkruist door een geest waarvan we hopen dat deze vreugdevol, poëtisch, impactvol en opgewekt zal zijn.

Niveau

Om de stage op zijn best voor te bereiden en de meest vruchtbare groepsdynamiek (leeftijd, ervaring, enz.) te bevorderen, ontvangen we van elke kandidaat-deelnemer een korte presentatietekst (een halve A4 of meer) over wie hij is, zijn motivatie voor de stage en zijn carrière: wat hij leuk vindt en al heeft gedaan als artistieke ervaring in welke vorm dan ook in Theater (drama, declamatie, show op school, poëzie, clown, mime .. .), Muziek (instrument, lied, koor, band, ritme, beatbox ...), Schrijven (poëzie, proza, nieuws ...) of zelfs dans en beeldende kunst ...

Meebrengen

- Opwarmkledij ("neutraal", bij voorkeur zwart).

- Sommige kostuumartikelen (oude kleren, hoeden, pruiken, stoffen, accessoires ...).

- Je muziekinstrument als je het speelt (neem toch ook je eigen stem mee).

- Een notitieboekje.

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden