Beschrijving

Een intense week om de kunst van de acteur te (her)ontdekken en samen korte theatervoorstellingen te bedenken, in verschillende artistieke vormen, soms met de nadruk op het lichaam, soms op de stem of de tekst, maar altijd geïnspireerd door 'een gedurfde blik op de wereld' .

In het begin verkent de workshop het acteren in verschillende configuraties - zowel verbaal als lichamelijk - dankzij de methoden die Patrick Duquesne en Giovanni Orlandi gebruiken voor hun enscenering.

Het werk van deze initiële acteur wordt uitgebreid met een intens creatiemoment waarbij iedereen wordt uitgenodigd om zijn eigen woorden te delen en deze om te zetten in een gekozen artistieke vorm (kort dialoogstuk, non-verbaal, fysiek, enz.).

Aan het einde van de stage zullen deze verschillende Small Forms aan een publiek worden gepresenteerd in verschillende ruimtes, zwervend. Bijzondere tijd zal worden besteed aan het kiezen van de route en het aanpassen van de creaties aan de plaats van uitvoering.

Leren door te spelen. Spelen om te leren.

Op plaatsen die zijn gekozen vanwege hun natuurlijke theatraliteit, werken Patrick Duquesne en Giovanni Orlandi al enkele jaren aan het ontwerp van theatrale evenementen die op rondreizende wijze worden gepresenteerd en die bestaan ​​uit een opeenvolging van korte artistieke vormen die ze graag tegengif willen zijn tegen waanzin. van de wereld.

Het is dit proces dat de stage voorstelt te volgen, een cursus die onderzoek naar acteren omvat, maar ook creatief werk, aangezien de acteurs zelf worden geleid om een ​​persoonlijke expressie te ontwikkelen en te ensceneren, in zeer uiteenlopende artistieke vormen. Soms acteur, soms maker, iedereen is betrokken bij een prikkelende activiteit die bestaat uit het vinden van beelden, bewegingen en woorden om de toeschouwers in enkele minuten van emoties en reflecties te voorzien.

Niveau

Geen verschil tussen acteurs of niet, maar de eis van constante betrokkenheid van deelnemers.

Meebrengen

Zachte outfits die de mobiliteit van de acteur intact houden.

www.collectif-libertalia.be

www.compagnieducampus.be

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden