Beschrijving

De radio is een mooie hoofdsleutel waarmee je toegang krijgt tot "bijna" alles. Kleine geluidsdeuren, oren open tot in de coulissen en tot de bijzonderste dag zullen de deelnemers in een paar dagen tijd kunnen inwijden in de verschillende aspecten van radioproductie. We geven de voorkeur aan creativiteit, zonder al te veel stil te staan ​​bij pure techniek, die voor ons een middel en geen doel zal zijn. Van verzamelingen geluiden, interviews, muziek ... die zullen zijn verzameld, met in het bijzonder de mogelijkheid om andere cursussen te ontmoeten, we zullen de middagen besteden aan montage, schrijven, creatiegeluid. De keuze van het genre wordt aan elk van de deelnemers vrij gelaten, evenals de wens om alleen of in een team te werken.

Deze unieke podcasts worden aan het einde van de cursus uitgezonden in de straten van Neufchâteau en vervolgens op de AKDT-website geplaatst (voor degenen die dat willen).

Breng uw computer mee, een USB-stick, met, indien mogelijk, de Reaper-software al geïnstalleerd.

Voor geluidsopname zijn een Zoom, een Marantz of, bij gebrek daaraan, een Smartphone zeer wenselijk. Met koptelefoon of oortjes

Niveau

Geen enkele voorkennis.

Meebrengen

Alles wat ons thema kan raken, serieus en minder serieus.

Grote stiften, papierlijm, balpen, schaar, krijtstiften voor ramen, kleurpotloden, post-it notes in verschillende kleuren, krijtjes, groot stoepkrijt, oude tijdschriften, blok gelinieerde of vierkante vellen, A4-papier, plakpapier, duimspijkers.

Harde schijf / USB stick / Computer met READER programma / Koptelefoon / Batterijen / Bandrecorder of smartphone / Optioneel : muziekinstrument

Deze stage is volzet.