Toen een jazzmuzikant werd gevraagd het verschil tussen compositie en improvisatie in tien seconden uit te leggen, antwoordde hij: "Voor tien seconden compositie heb je alle tijd van de wereld. Voor tien seconden improvisatie, heb je precies... tien seconden".

Beschrijving

De improvisatieworkshop, die zowel in groepsverband als in individuele lessen kan plaatsvinden, heeft tot doel de muzikale verbeelding tussen creatie, interpretatie en arrangement op te wekken en het vermogen om muziek als een levende gedachte te begrijpen te verruimen.

We zullen soundscapes creëren, vergelijkbaar met filmmuziek. Je verdiept je relatie met je instrument door alle mogelijkheden ervan te verkennen en je maakt vooral contact met je eigen bron van creativiteit.

Afhankelijk van uw wensen zullen we ook improvisatiemethoden in verschillende stijlen benaderen, zoals blues, folk, middeleeuwse en minimalistische muziek. In die zin zullen we verschillende technieken gebruiken (spelen volgens akkoorden, op een baslijn, met een modale toonladder, polyfone ritmes...).

Improvisatie past perfect in het AKDT-concept om muziek op alle niveaus te mengen. Dus je bent welkom als je vanuit je eigen inspiratie wilt leren spelen. Mijn zeer persoonlijke wens is dat deze workshop zal fungeren als een wichelroede om de bron van je inspiratie te vinden, zodat je creativiteit de vrije loop krijgt.

Enkele reacties van stagiairs: "Ik heb er echt van genoten, want ik was er altijd bang voor, en nu heb ik het gevoel dat ik het durf en er zelfs van geniet!

Bovendien leidt improvisatie ook tot compositie, en voor mijn groep is dat heel nuttig ;-) Wat ik geweldig vond was dat we allemaal samen moesten improviseren, omdat ik dan echt het gevoel had dat we met elkaar deelden en naar elkaar luisterden. Bovendien genereerden deze momenten van collectieve improvisatie een soort trance die ik erg interessant vond, alsof we niet wilden dat het ophield.

"Ik vond vooral de laatste Bluesimprovisatie goed, ik begreep echt welk patroon ik moest gebruiken om een stuk in deze stijl te componeren."

"In een paar sessies heb ik veel geleerd, en nu improviseer ik soms een beetje voor de lol. Ik vond het erg leuk dat het onderwerp elke keer anders was, omdat ik daardoor veel dingen kon ontdekken. Ik keek uit naar al onze ontmoetingen... Ik hield van alle thema's, en vooral van het schrijven van een cadans."

Niveau

Alle niveaus

Materiaal

Instrumenten, muziekpapier

Informatie

office@mariapalatine.com

Nog vragen ?

Als u vragen heeft, raadpleeg dan de praktische informatie !

Ce stage est annulé.