Beschrijving

Een week om verschillende vormen van de wals te ontdekken, een prachtige en onuitputtelijke dans die in zoveel culturen en landen voorkomt!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het geen gemakkelijke dans en hebben we genoeg tijd om de werking en diversiteit ervan te ontdekken.

Het hoofdonderwerp is de wals zoals die wordt gedanst op volksbals, evenals asymmetrische walsen (in 5 tellen, 8 tellen, 11 of zelfs meer).

Maar onze reis kan ons ook naar Wenen, Schotland, Zweden, Parijs in de jaren 1920-30, de jaren 60 in de Verenigde Staten en zelfs Peru en Argentinië brengen!

Om de cursisten te laten evolueren, werken we enerzijds aan de basistechnieken en de danshouding - elk volgens hun startniveau.

En we zullen profiteren van de aanwezigheid van Olivier, accordeonist en ritmist, parallel met andere driestapsdansen, zoals de mazurka, de java, de bourrée.

En zoals altijd in onze workshops, zullen er meer speelse momenten zijn, met figuren en variaties, evenals enkele collectieve dansen "uit 3 beats".

Niveau

Om aan deze cursus deel te nemen, zou het goed zijn om een ​​paar dans te oefenen (wals, folk, tango, lindy, salsa...).

We zullen gepersonaliseerde individuele oefeningen en correcties geven, zodat iedereen op zijn eigen tempo vooruitgang boekt, ongeacht zijn beginniveau. Uiteindelijk zullen we soms gelijktijdig ritmeoefeningen met Olivier en dansoefeningen met Elena aanbieden.

Het is niet nodig om als koppel in te schrijven. We wisselen vaak van partner en iedereen wordt uitgenodigd om beide rollen (leider / geleid) te dansen.

Materiaal

Neem schoenen mee met zolen waarmee je gemakkelijk kunt schuiven/draaien. De dames nemen idealiter twee paar waarin jij je goed voelt, één zonder hak en één met (kleine) hak.

Plan allemaal een paar dat comfortabel zal zijn op beton of op straat (voor de avonden).

Als je wilt, een comfortabele outfit waarmee je op de grond kunt strekken, of een yogamat/deken, en voor de dames, als je die hebt, een wijde rok.

Er is minstens één feestelijke avond in de week: vergeet niet jezelf te verwennen!

Informatie

Als je vragen of wensen hebt met betrekking tot deze cursus, aarzel dan niet om contact op te nemen met Elena op 0476 99 80 51 of via eledanse.danse@gmail.com.

http://eledanse.be/wp-content/uploads/2018/03/Ola-Elena-couple-hold-beautiful-e1525257244673.jpg

Hier de link met een presentatie van de stage: https://www.youtube.com/watch?v=NTAtth1L5-k

Nog vragen ?

Als u vragen heeft, raadpleeg dan de praktische informatie !

Om in te schrijven , gelieve dit formulier in te vullen.

Als je meerdere mensen met hetzelfde e-mailadres wilt aanmelden, vul dan via dit veld een andere naam per adres in.
L'internat pour cette période n'est plus disponible.
Gelieve een verantwoordelijke aan te duiden indien de stagiair een minderjarige is (naam, voornaam, gsmnummer)
Door uw registratieverzoek in te dienen, gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde informatie alleen door ons wordt gebruikt voor verwerking door AKDT. U kunt op elk moment via een eenvoudige e-mail naar contact@akdt.be het recht hebben op inzage of wijziging van uw aan AKDT meegedeelde gegevens. Door me in te schrijven voor deze stage ga ik ook akkoord met de Algemene voorwaarden