Voorzitters

GELHAY Eric

Eric GELHAY

Président

Vandaag op 50 jarige leeftijd en 30 jaar ervaring rijker in het sociaal-culturele landschap, en 30 jaar als gedelegeerde te midden van een Culturele bevoegdheden in de provinciale administratie. Hij kent als geen ander de culturele werking in deze wereld mede door
30 jaar administrateur van een Cultureel Centrum en van een “Centre d'Expression et de Créativité » , met werking in het “Chiny Cité des Contes”, de “ Bibliothèque de Florenvill”e, en oprichter van het “ Maison des Jeunes du Beau Canton”.
Met oprecht enthousiasme neemt hij vandaag het voorzitterschap van de raad van bestuur van de prestigieuze AKDT over.
Op dit specifieke moment, wanneer de noodzaak om een nieuw sociaal model te creëren, zijn cultuur en onderwijs voor hem DE veerkreacht van openheid en hoop in een samenleving die gelijke tred houdt met de tijd en de moeilijkheden die ze moet overwinnen.

Martin_38865-2.jpg

Jonathan MARTIN

Administrateur délégué

Jonathan Martin, geboren in 1982 in Bastogne, heeft altijd in de stad Libramont-Chevigny gewoond. Eerst in Recogne, daarna op een steenworp afstand van het AKDT-hoofdkantoor. Hij is regent in de menswetenschappen en geeft al jaren les in aardrijkskunde in Marche-en-Famenne. Hij leidde ook bijna 10 jaar een bedrijf dat actief is in de evenementensector. De wereld van entertainment is hem dan ook geen onbekende. Bezig met politiek werd hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 schepen van Cultuur in zijn gemeente. Een vaardigheid waar hij graag om gaf en voor koos, zoals hij zich herinnert. Zijn strijd: toegang tot cultuur voor iedereen! Na zijn aantreden als Schepen trad hij toe tot het Cultureel Centrum van Libramont als vice-president.