Stages

Wereldmuziek en dans
401-2021 ensemble folk.jpg Volzet !

Ensemble Folk (West-Europa en Noord-Amerika)

Vanaf 16 jaar

Het doel van deze stage is om zoveel mogelijk samen te spelen:

Leer verder
2022-402 Cornemuse.jpg

Doedelzak

Vanaf 16 jaar

Elk moment van de dag, is een goed doedelzakmoment! Een week op sol-doedelzak vol (intensief) speelplezier met aandacht voor het verbeteren van ieders techniek.

Typische versieringen worden aangeleerd op traditioneel en meer recent repertoire…

Leer verder
De Borman Julien.jpg

Diatonische accordeon

Vanaf 16 jaar

Basis accordeontechnieken, begeleiding en rechterhandakkoorden leren.

Haal de diatonische accordeon uit de uitsluitend traditionele context: repertoire van liederen, composities, zigeuner of klezmer, op het gehoor.

Leer verder
Bruyninckx Jonathan

Folk gitaar

Vanaf 16 jaar

Hoe bouw ik een goede begeleiding op ?
De cursus zal worden uitgevoerd op het instrument door te kijken naar de techniek van de linkerhand (harmonieën, melodieën, ornamenten ...) en de techniek rechterhand (plectrum, ritmes, fingerpicking, ...) op basis van een repertoire van melodieën Europese traditie.

Leer verder
2020-405 Maria Palatine.jpeg

De harp in transitie

Vanaf 16 jaar

Eender in welke stijlen je komt, breng alvast je bagage met nieuwe ideeën en inspiraties mee die je tijdens het spelen kan horen in je persoonlijke kleur.

Leer verder
2021-406 chant greg.jpg Volzet !

Georgische gezangen en polyfonie

Vanaf 16 jaar

Georgische polyfone zang is een meesterwerk van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Het is meer dan 10 eeuwen oud. Tegenwoordig kent de wereldmuziek drie stromen Georgische traditionele muziek : volksliederen, heilige muziek (kerkelijke gezangen) en stadsliederen. Ze delen gemeenschappelijke kenmerken en interessante verschillen.

Leer verder
459-2019 1.jpg

Zingen en drummen in een Zuid-Italiaanse setting

Vanaf 16 jaar

De frametrommels van Zuid-Italië zijn traditionele percussies van verschillende formaten, met of zonder cimbalen.

Met deze cursus leer je verschillende technieken en ritmes kennen die gebruikt worden om de dans te begeleiden, zoals la pizzica pizzica, il ballo sul tamburo, la tarantella calabrese, la tarantella siciliana, enz...

Leer verder
el fado.webp

Fado e Sol

Vanaf 16 jaar

Ik bied je de ontdekking van Fado aan, een intens lied, gevuld met emoties die geworteld zijn in de diepten van jezelf. Deze cursus is gebaseerd op mondelinge overdracht. Naast het solo of in groepsverband optreden, ervaart elke deelnemer ook de geest van Fado en de koesterende melancholie die in ieder van ons aanwezig is.

Leer verder
2022-HS-731-Danse Folk.jpg

Folkdans

Vanaf 16 jaar

Variaties op de koppeldansen vormen het belangrijkste onderdeel van deze stage : mazurka, scottish, wals, onregelmatige walsen en eventueel bourrees.
Verder zullen we ook enkele specifieke regionale dansen leren uit Gascogne, Bretagne, de Poitou of Baskenland, en variaties op jigs en andere mixers.

Leer verder
2022-410 bourées.png

Rechte en Auvergne Bourrées

Vanaf 16 jaar

De Bourrées zijn dansen uit Midden-Frankrijk, die worden gekenmerkt door relatief snelle stappen, een grote verscheidenheid aan vormen en een groot potentieel voor improvisatie en spel. We dansen bourrées van verschillende moeilijkheidsgraden, sommige in paren, anderen met 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... en zelfs 16 dansers !

Geen danspartner nodig bij inschrijving !

Leer verder